Чисті вулиці або як міська рада Світловодська “зливає” тендери своїм комунальникам

04.05.2018 15:16

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міської ради засвітилось на відвертому «зливі» підрядів під місцеві комунальні підприємства. Мова йде про дві закупівлі послуг з прибирання та підмітання місць загального користування від вул. Городоцької до вул. Паркової та від вул. Паркової до вул. Автозаводської. Участь в обидвох торгах, які були оголошені в один день 5-го квітня, взяли світловодські КП "Житлосвіт 2012" та КП "Житлосервіс 2012".

Перший тендер

Почнемо з найпростішого – прибирання території від вул. Городоцька (Єгорова) до вул. Паркова, підряд на яке, запропонувавши надати послуги за 249 тисяч 877 гривень, отримало КП «Житлосервіс 2012». У своїй тендерній пропозиції учасник не завантажив взагалі жодних документів, лише електронний цифровий підпис. Це, однак, жодним чином не збентежило тендерний комітет управління ЖКГ Світловодської міськради, який 24 квітня опублікував спочатку протокол розкриття пропозиції, а потім і повідомлення про намір укласти договір. 

Другий тендер

Тендер з прибирання та підмітання місць загального користування від вул. Паркова до вул. Автозаводська було проведено не менш цікаво. Дослідивши документи переможця торгів, а ним виявилось КП "Житлосвіт 2012" з пропозицією 342 тис. грн, була виявлена відсутність цілого переліку необхідних документів:

- форми тендерної цінової пропозиції та документів, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів тендерної пропозиції

- учасник КП «Житлосвіт 2012» своєю ж довідкою підтвердив відсутність досвіду виконання аналогічних договорів, хоча того вимагав один з визначених замовником кваліфікаційних критеріїв 

- в довідці про вжиття заходів щодо захисту довкілля та наявність кваліфікованих працівників учасник згадує про виконання робіт з озеленення, хоча предметом закупівлі є прибирання території

- усі довідки КП «Житлосвіт 2012» складені 2 квітня, при тому що сама закупівля офіційно була оголошена лише 5-го числа.  

Ці факти знову не завадили світловодським комунальникам, «вивчивши» тендерні пропозиції, опублікувати повідомлення про намір підписати договір. 

Вартість прибирання

Обидва тендери були оголошені в один день, тим не менш очікувана вартість прибирання одного квадратного метра території виявились різною:

- 1,32 грн/м2, ділянка Городоцька-Паркова 

- 1,11 грн/м2, ділянка Паркова-Автозаводськ

Окрім прибирання сміття, майбутній підрядник має займатись підстриганням зелених насаджень, побілкою бордюрів та дерев, посипанням вулиць протиожеледною сумішшю взимку та вивозом опалого листя восени. 

Керівництво комунальників

Ми знайшли інформацію щодо керівництва фігурантів даної справи й все виявилось не дуже однозначно. Керівником КП «Житлосервіс 2012» є Роман Ткаченко, член «УКРОПа», однопартієць нинішнього міського голови Світловодська Валентина Козярчука. КП «Житлосвіт» очолює Тетяна Громова. Вона донька директора комунального підприємства "Дніпро-Кіровоград" Людмили Гетьманець, яка у 2015 році балотувалась до Світловодської міськради від «Народної партії». А також дружиною Максима Громова, який керує місцевою компанією «Господарник-1». Управління ЖКГ Світловодської міської ради знаходиться під керівництвом Віктора Самоляка, який у 2015 році також балотувався до Світловодської міської ради від вже згаданої «Народної партії».

За фактом виявлених порушень в закупівлях експерти ЦМ "Прозоро" вже звернулись до управління ЖКГ виконкому Світловодської міськради та готують відповідну заяву до прокуратури. 

Хто заробляє на коронавірусі

Деякі підрядники торгують з державою лише на закупівлях COVID-19. Хто з них заробив найбільше та що відомо про ці компанії.

29.03.2021 13:00

Комунальники проти коронавірусу

Більшість бюджетних установ для боротьби з коронавірусом витрачає кошти, однак деякі комунальні підприємства, навпаки, заробляють.

17.03.2021 09:00

Плюси, мінуси й перспективи коронавірусних закупівель

Скоро процедура закупівлі COVID-19 святкуватиме свою річницю. Яким для неї став цей рік, та що очікувати далі — прокоментували замовники, постачальники, експерти та держслужбовці.

11.03.2021 10:00

Як лікарні закуповують ліки від COVID-19: морфій

Навіщо морфій для лікування коронавірусу та скільки переплачують лікарні, коли купують його за процедурою COVID-19.

05.03.2021 10:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання