Публічний модуль аналітики ВІ: досягнення 2018 року і що чекає в 2019

28.12.2018 14:00

Наприкінці 2018 року ми вирішили підвести підсумки роботи за рік. Було зроблено дуже багато і ми хочемо трішки нагадати про це. 

Етап планування! В цьому році всі охочі отримали можливість побачити плани замовників по закупівлям. Це суттєво полегшило роботу бізнесу, адже тепер в одному місці можна побачити що саме замовник буде закуповувати і коли, а також Етап планування допоможе виявити і проколи в роботі замовників, що змусило керівні органи підтягнути ефективність планування своїх підпорядкованих структур

Етап закупівель! Тут ми зробили значний прорив, відбулося багато змін та доробок, багато додаткових показників та сервісів. Перш за все, розташування сторінок, які використовують найчастіше, тепер стало зручнішим. Перші 8 листів тепер розташовані в першому ряду. Друга зміна - Карточка учасника. Тепер іх дві, перша дає можливість оцінити пропозиції та конкурентів учасника, друга - договори і все що з ними пов’язане. На Карточці учасника тепер можна побачити чи є постачальник в “чорному” списку АМКУ, по даті реєстрації компанії можна визначити чи постачальник давно працює в країні, чи він “вчора” зареєструвався, а вже сьогодні отримує багатомільйонні контракти, а також перевірити постачальника за допомогою інших інструментів, таких як DOZORRO, Clarity project, OpenDataBot, Суд на долоні, YouControl. До того ж статус юридичної особи дозволив побачити ризикових постачальників, які або вже збанкрутіли, або в стані припинення - будьте пильні, замовники, такі постачальники не дуже надійні. Наступний функціонал - ціна за одиницю. Функіонал дозволив побачити ціни, по яким замовник купує одиницю товару, а також дозволяє порівнювати комерційний ринок з державним. Якщо ви ще не користувалися інструментом, то познайомтеся з його можливостями, дізнайтеся більше про розширені фільтри та користуйтеся лайфхаками пошуку.

Некоректні пункти плану! Бінго! Тепер 4 типові види помилок при заповнені річних планів закупівель ви можете миттєво виправити. Для цього потрібно зробити одну дію замовнику - знайти себе і переглянути, можливо, десь було допущено помилку. Скоріше виправляйте, адже Державна Аудиторська Служба може завітати саме до Вас! Доречі, на Етапі закупівель є поле з інформацією про статус перевірки ДАСУ та про дату початку перевірки.

Останній прорив - Етап “Медичні закупівлі”. Тепер аналітика закупівель медичних закупівель знаходиться в одному місці. Це дозволило бачити і ціну за одиницю, і одиницю виміри, і відслідковувати закупівлі препаратів з Національного переліку за Міжнародною Непатентованою Назвою. До того ж що краще - закупівля препаратів окремо чи в сукупності? Відповідь на це питання ви також знайдете в Медичному модулі.

В медійному просторі ми також маємо досягнення. Майданчикам SmartTender.Biz та  Zakupki.Prom, журналам “Консалт.Інфо” та “Держзакупівлі” дякуємо за співпрацю. Дякуємо підписникам групи FaceBook “Аналітичні інструменти Prozorro” та “Модуль аналітики медичних закупівель” - ми завжди допоможемо вам в роботі з нашими інструментами та порталом DOZORRO. За цей рік випущено 43 інструкції та 30 відео, які розміщено на YouTube. Також проведено безліч навчальних заходів, представлено інструменти на різних форумах, зокрема як інноваційний продукт. 

І тепер про майбутнє! Що чекає 2019 році! Трохи відкриємо вам секрет. Перш за все розробимо функціонал для керівних органів, який дозволить миттєво слідкувати за структурними підрозділами. Далі - функціонал по моніторингах Держаудитслужби Важливо розуміти рівень ефективності їх роботи і як вони справляються з покладеною на них функцією. Крім того, результати перевірок ДАСУ можуть виявити проблеми у системі закупівель. Окрім цього буде доступний функціонал по оцінці ринку - ми враховуємо інтереси бізнесу і намагаємося переконати, що держава - гарний бізнес-партнер. Звісно, покращення швидкодії інструменту, безліч додаткових показників та іншого функціоналу - все це буде реалізовано в 2019 році. 

Дякуємо що ви з нами! Попереду багато цікавого!


Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Як розмістити інформацію про публічні закупівлі на своєму сайті?

Інформація про публічні закупівлі на сайті — це відкритість місцевої влади. Така новація має низку переваг. Ми розробили просту інструкцію, яка допоможе відобразити інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно .

19.08.2020 13:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання