Хто залишив голодними всіх школярів Оболонського району Києва?

13.03.2018 22:22

З вівторка, 13 березня 2018 року, у всіх школах Оболонського району повинні були перестати працювати столові через нібито дії Антимонопольного комітету України, який заблокував закупівлю. Відповідне оголошення напередодні опублікувала мати одного зі школярів у Facebook

Команда Dozorro проаналізувала ситуацію з харчуванням, що склалася у школах Оболонського району міста Києва. Наголошуємо на тому, що Антимонопольний комітет України немає технічної можливості блокувати процедури закупівель, а діє відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”.

Нагадуємо, що оскаржувана закупівля оголошена замовником вже вдруге. Першу закупівлю замовник вирішив відмінити 26 січня 2017 року через “відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”.

Варто зазначити, що обидві закупівлі оскаржувались до АМКУ одним й тим самим учасником - ТОВ “Понтем. УА”. 

В першій закупівлі вимоги потенційного учасника були повністю задоволені, а замовника зобов'язано усунути дискримінаційні вимоги. Проте замовник, не чекаючи рішення органу оскарження за першою закупівлею, оголосив ідентичну з тими ж вимогами, які попередньо оскаржувались.

В другій закупівлі один з учасників знову вказував на дискримінаційні вимоги тендерної документації без звернення до АМКУ, але замовник відмовлявся їх вносити. Проте, після другої вимоги учасника, замовник вніс відповідні зміни до документації. Хотіли б зазначити, що зміни до документації були внесені з урахуванням рішення АМКУ по першій закупівлі, яка зразу ж після його винесення була відмінена. 

Повторне оголошення нової закупівлі, внесення змін до тендерної документації та нове оскарження спричинили затягування закупівлі і, як наслідок, неукладення договору на забезпечення харчуванням школярів.  

Даної ситуації можна було б уникнути в разі самостійного усунення замовником дискримінаційних вимог у першій закупівлі, на які вказував скаржник, що було б підставою для припинення розгляду скарги АМКУ що дозволило б виграти час на закінчення процедури закупівлі. 

Карта ремонтів асфальту на прибудинкових територіях і в міжквартальних проїздах

Від початку повномасштабного вторгнення на Prozorro оприлюднили 271 договір на ремонти асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньо квартальних проїздів на майже 286 млн грн.

08.11.2023 15:15

Мапа громадських вбиралень Києва

Де у столиці розташовані громадські туалети

26.10.2023 11:05

Новації воєнного часу: як спрацювали відкриті торги з особливостями

Від запуску нової версії відкритих торгів минуло майже 4 місяці, і ми подивилися, якими вони були.

15.02.2023 14:01

Правила публічних закупівель мають бути однакові для всіх

Депутати пропонують змінити правила для закупівель коштом місцевих бюджетів. ТІ Україна закликає не голосувати за цей законопроєкт.

24.10.2022 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання