Про змову без змови або загадкова успішність вінницької родини Оганесянів

03.09.2018 11:10

В Іллінецькому районі Вінницької області живе родина Оганесян, яка активно виграє закупівлі з будівництва. На тендери вони одночасно не приходять. Вони просто “застовбили” за собою певних замовників у Вінницькій області і за неконкурентними процедурами регулярно отримують контракти з ремонту доріг. За 146 прямих договорів компанії Оганесянів отримали 57 млн грн.

За даними аналітичної системи Youcontrol, на членів родини зареєстровано сім компаній. Три на Оганесян Сумбат, три на сина Карена і ще одна на дочку Ірину.

Три фірми зареєстровані у 2018 році. Компанія "Іллінці-Шляхрембуд" зареєстрована 1 червня 2018 року і вже отримала 5 контрактів. Три угоди від Іллінецької міської ради на 2,9 млн грн та дві від Немирівської міської ради на 587 тис. грн. Всі через звіт про укладений договір.

Всього сім фірм Оганесянів отримали 146 прямих договорів на загальну суму 57,9 млн грн. Родина Оганесян працює з 5 замовниками:

Серед закупівель є непоодинокі випадки, коли вулицю ділять на частини. До прикладу, комунальне підприємство Комунсервіс ремонтувало вулицю Чехова в м. Липовець від будинку 31 до будинку 66 в квітні 2017 року, а  в липні поточний ремонт тієї ж вулиці робили від будинку № 1 до будинку № 29. Обидві закупівлі були проведені через процедуру звітування з ТОВ "Іллінці-Дорсервіс". За аналогічною схемою той самий замовник - КП Комунсервіс, але вже одним днем - 2 березня цього року, підписав 2 прямі договори на поточний ремонт вулиці Замкової в Липовці. Виконавцем  ремонту стало ТОВ “Шляховик МКІ”. Цього разу Оганесяни ремонтували вулицю від 2 по 24 будинок і від 23 по 39 відповідно. За словами уповноваженої особи КП Комунсервіс Олени Рузін, Замовником обирається ТОВ “Шляховик МКІ" через те, що більше нікого немає. Хоча серед аналогічних закупівель КП є інші виконавці, наприклад  Філія Липовецький райавтодор ДП "Вінницький облавтодор" "Автомобільні дороги України", всі закупівлі ремонту доріг з ТОВ “Шляховик МКІ” були проведені через процедуру звітування.

Ми очікуємо відповідь на листи про можливе уникнення процедури відкритих торгів від Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Звісно це дуже добре, що районні центри приводять дороги до ладу, аби тільки роботи дійсно виконувались якісно.Але без застосування конкурсних процедур з усіма необхідними документами, в тому числі гарантійними зобов’язаннями, залишається розраховувати на відповідальність замовників і підрядників та свідомість місцевих громад.

Заплати за мою тендерку з дискримінаційними умовами

Опорна ковідна лікарня у Вінниці намагається перекласти консультаційні послуги на бізнес. І схоже, що їх надає хтось із судової адміністрації Хмельниччини.

28.10.2021 18:00

Що і за скільки закуповують опорні лікарні Вінниччині

Яка різниця в ціні на засоби індивідуального захисту в закупівлях опорних лікарень? Хто найдорожчий постачальник? Чи є лікарні, що не здійснюють закупівлі за спеціальною процедурою «Звіт по COVID-19»?

07.05.2020 23:00

Рибні місця у військовій частині

На грудневих жнивах у Вінниці скосили 700 тис. гривень. За листопад і грудень закупили 6,5 тонн риби, вперше за 2 роки.

13.01.2020 18:22

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання