Публічний модуль аналітики ProZorro в руках у керівних органів: досвід КМДА

08.01.2019 19:00

Як завдяки bi.prozorro.org Київська міська державна адміністрація контролює, наскільки ефективно її структурні підрозділи планують та проводять закупівлі

Модуль аналітики публічних закупівель — це можливість аналізувати державні закупівлі з різних сторін. І команда DOZORRO розвиває окремий функціонал модулю для різних цільових аудиторій — замовників, бізнесу, громадськості, керівних органів. Власне, керівні органи над організаторами публічних закупівель є однією з ключових груп користувачів модуля аналітики. Це можуть бути департаменти контролю та аудиту при міських та обласних адміністраціях, управління фінансів та економіки різних державних підприємств та установ, але мета у цих органів одна — моніторинг та контроль витрат коштів, а також забезпечення ефективності проведення публічних закупівель та показники ефективного їх планування. 

Одним з перших почав використовувати модуль Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міської державної адміністрації. 

“Завдяки модулю наш Департамент почав отримувати актуальні дані про закупівлі з близько 2500 підпорядкованих КМДА підприємств, установ та організацій. Це дозволило виокремити підрозділи, які мають низьку ефективність планування та роботи в сфері публічних закупівель, та прийняти низку управлінських рішень. Відтак ми змогли підвищити якість організації та проведення закупівель, а також запобігти порушенням законодавства”, — зазначила Оксана Колтик, директор Департаменту.  

Модуль аналітики не тільки допомагає керівним органам заощадити час при обробці великого масиву даних, а ще й звертає увагу саме на ті ризикові моменти, які можуть призвести до дисциплінарних або адміністративних правопорушень. Управління ризиками в наш час відіграє важливу роль в управлінні державним підприємством чи департаментом. 

Є ще одна важлива складова. Бізнес потенційно вважає державу ризиковим партнером, тоді як держава має бути надійним контрагентом для будь-якого приватного підприємства України. Для професіоналізації закупівель, уникнення правопорушень та підвищення довіри бізнесу до держави керівним органам слід ретельніше контролювати діяльність підлеглих, виявляти ризики та запобігати їм. І модуль аналітики надає усі можливі масиви даних, аби аудит організаторів став якіснішим, швидшим та більш масштабним. 

Приєднуйтеся до спільноти Аналітичні інструменти Prozorro, де команда DOZORRO завжди вам допоможе в роботі з Публічним модулем аналітики.

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання