Сільські депутати чаклують на сесії

09.01.2020 20:48

Придбати те, що вже зроблено?  — А чому б і ні!

Визначити виконавця замість торгів сесією?  А запросто!

Схоже, десь так уявляють собі закон депутати села Гора на чолі з сільським головою Романом Дмитрівим. Бо саме так і вчинили на сесії сільради 4 грудня затвердили 2 кошториси. Перший на капітальний ремонт тротуару на 138 тис грн. Другий на реконструкцію тимчасового приміщення під потреби спортивного комплексу на 902 тис. грн. Рішенням сесії депутати також визначили виконавців, що суперечить ст. 11 Закону України «Про публічні закупівлі». Згідно з ним, винятково тендерний комітет або уповноважена особа можуть планувати та здійснювати закупівлі.

До речі, проєктно-кошторисну документацію на тротуар Гірська сільська рада не замовляла, принаймні інформація про це відсутня в системі публічних закупівель Prozorro. 

Мешканці села стверджують, що обидва об’єкти вже побудовані (приміщення під потреби спортивного комплексу  частково), тож, оплата цих робіт може призвести до необґрунтованої витрати бюджетних коштів. Це підтверджують і фото нижче, зроблені нами особисто. Фото тимчасової споруди в листопаді, а фото тротуару, який необхідно відремонтувати   в день сесії, 4 грудня. 

До того ж, в новині на офіційному сайті села ще за листопад, серед фото на задньому плані видніється тимчасова споруда, кошторис на реконструкцію якої затвердили в грудні.

Як усе відбувалося

Спершу, на 78 сесії Гірської сільської ради у вересні депутати вирішили:

  • затвердити кошторисну документацію на капітальний ремонт тимчасової споруди під потреби спортивного комплексу

  • замовити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт цієї споруди

  • прийняти рішення про надання дозволу укласти пряму угоду з ТОВ «ПРАЙМДОРБУД» на надання послуги по облаштуванню приміщень під потреби спортивного комплексу по вулиці Шкільній

Далі рішенням сесії від 8 жовтня 2019 року сільська рада вносить зміни до свого попереднього  рішення та змінює вид робіт з капітального ремонту на реконструкцію. Ймовірно через те, що по факту вже було змінено геометричні розміри тимчасової споруди. А капітальний ремонт такого не передбачає. На фото нижче можна побачити що було і що стало. Цікаво, що договір на цю реконструкцію ще не уклали.

Наостанок, 4 грудня на сесії депутати таки затвердили кошториси і призначили виконавцем робіт з реконструкції приміщення ТОВ «ПРАЙМДОРБУД», а з капітального ремонту тротуара  ФОП Скиба В.В.. Варто зазначити, що їх попереджали про неприпустимість голосування за ці питання. Проте рішення все одно винесли на голосування.

Цим би могло все й завершитися. Та в систему Публічних закупівель 12.12.2019 виклали звіт про укладений договір від 11.12.2019 з ФОП Скиба В.В. на капітальний ремонт того самого тротуару, який був зроблений, але на суму 135 995,25 грн. інакшу від затвердженої на сесії. Через 15 днів після укладання договору було здійснено оплату всієї суми.

Чи не підпадають часом такі дії під службове підроблення мають встановити правоохоронні органи, до яких вже скеровано відповідне звернення.



Не тільки наглядач, але і союзник

Звернення громадських організацій з вимогою відмінити закупівлю — це іноді унікальна можливість для замовників уникнути штрафів. Трипільський край розповідає про свій досвід допомоги ненавмисним порушникам.

22.07.2020 20:30

Вдвічі дорожче і з реконструкцією недобудови

Як у Петропавлівській Борщагівці будують школу з купою порушень

30.01.2020 11:30

Оповідь про замовника, який знає все про "неправильний мед"

А поблизу хатки стирчав стовпчик, на якому була прибита поламана дощечка з написом. І кожен, хто хоч трохи вмів читати, міг на ній прочитати: "Стороннім В". Більше прочитати там не міг навіть найвидатніший грамотій. Алан. А. Мілн, «Вінні-Пух»

06.11.2019 11:18

Стадіон так стадіон: громадські активісти зберегли Українці 10 млн грн

В м. Українка збираються будувати новий стадіон, на що були закладені 32,8 млн гривень. 

09.10.2019 17:30

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання