День Кривого Рогу: свято, яке "вдалося"

04.06.2018 18:27

Святкування 243-ї річниці міста Кривого Рогу з самого початку криворіжці  прозвали "днищем міста".

З початку свято було призначене на 26 травня 2018 р., саме у сороковини страшного ДТП, що забрала життя одинадцяти людей, але через чисельні звернення громадян, резонанс у ЗМІ та соціальних мережах, мерії довелося його перенести на 27 травня, З самого початку містяни були проти, навіть зібрали голоси під петицією, в якій вимагали від місцевої влади пере направити дані кошти на ремонт дитячої інфекційної лікарні. Зверталися з листом до артистів, з проханням відмовитись від виступів. «Відгукнувся» тільки Віталій Козловський, він просто напередодні поїхав до Москви брати участь у концерті з нагоди 9-го травня, в зв’язку з чим його довелося замінити на Ольгу Цибульську.

Невдалою стала і участь у тендері для деяких учасників

Перший тендер щодо “Організація заходу з нагоди Дня відзначення 243-ї річниці міста Кривий Ріг” не відбувся, в зв’язку з участю менше 2-х учасників. Тоді взяв участь у тендері лише один учасник - ФОП Кучер Станіслав Леонідович. Ще тоді ЗМІ писали, що тендерні умови прописані саме під цього учасника, який пов’язан з Івент-компанією «БОН АП АРТ».  Згідно з даними аналітичної платформи YouСontrol, ФОП Кучер Станіслав Леонідович має той же номер телефону, що і ТОВ "БОН АП АРТ" з міста Київ, в якому Станіслав Леонідович якраз вказаний одним з кінцевих бенефіціарів-власників. Серед постійних замовників послуг ТОВ "БОН АП АРТ" - відомий "Метінвест», що належить Рінату Ахметову.

Участь у другому тендері щодо  “Організація заходу з нагоди Дня відзначення 243-ї річниці міста Кривий Ріг” взяло вже чотири учасника, серед яких ФОП Кучер Станіслав Леонідович, майбутній переможець, ТОВ "РАЙДЕР-РЕНТ КИЇВ", який до цього часу, прийняв невдало участь лише у одній закупівлі, ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ГАМАПОЛІС".

Хоча в даному тендері нікому з них перемогти не вдалося, пара ФОП Козєлкова Катерина та ТОВ "ГАМАПОЛІС" виявилась пов’язаною. Згідно з даними аналітичної платформи YouСontrol, ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ГАМАПОЛІС" мають спільну адресу та спільний номер телефону.

Одним з засновників ТОВ "ГАМАПОЛІС" є Козєлков Андрій Валерійович, який, як виявилось в подальшому є батьком Козєлковї Катерини Андріївни. Цікавим доказом можливої змови учасників є і довідка в складі тендерної пропозиції ТОВ "ГАМАПОЛІС", З тексту даної довідки випливає,  що Керівник ТОВ "ГАМАПОЛІС" Левадна Ольга Михайлівна має повноваження що до підпису господарсько – правових документів, у разі, якщо ФОП Козєлкова Катерина Андріївна буде визнана переможцем в державній закупівлі: ДК 021:2015 код 79950000-8 Послуги з організації виставок, ярмарок і конгресі (Організація заходу з нагоди Дня відзначення 243-ї річниці міста Кривий Ріг.

При подальшому вивченні зв’язків учасників, виявилось, що ФОП Козєлкова Катерина Андріївна, не вперше приймає участь у публічних закупівлях, і головним, точніше єдиним  її «суперником» у цих закупівлях (перша, друга) виступає фірма ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ", яка частково належить вже знайомому Козєлкову Андрію. Так наприклад, у тендері, оголошеному Відділом культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (Лоти 1, 2, 3, 4, 9) , в складі тендерної пропозиції ФОП Козєлкова Катерина Андріївна міститься документ Генеральний договір. За ним ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ" домовляються про співпрацю - у випадку необхідності надання ій в користування та залучення працівників ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ". Цей документ ФОП Козєлкова Катерина Андріївна, не маючи власного обладнання, надає замість довідки про наявність обладнання та матеріально-технічної бази:

В сукупності з іншими «збігами» є підстави припустити, що ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ" своїми спільними діями сприяли спотворенню результатів конкурсів, шляхом погоджених дій. З метою підтвердження інформації про можливу змову учасників аукціонів, «Криворізький Центр Розслідувань» звернувся до Антимонопольного комітету України.

Хоча в даному тендері нікому з них перемогти не вдалося, пара ФОП Козєлкова Катерина та ТОВ "ГАМАПОЛІС" виявилась пов’язаною. Згідно з даними аналітичної платформи YouСontrol, ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ГАМАПОЛІС" мають спільну адресу та спільний номер телефону.

Одним з засновників ТОВ "ГАМАПОЛІС" є Козєлков Андрій Валерійович, який, як виявилось в подальшому є батьком Козєлковї Катерини Андріївни.

Цікавим доказом можливої змови учасників є і довідка в складі тендерної пропозиції ТОВ "ГАМАПОЛІС", З тексту даної довідки випливає,  що Керівник ТОВ "ГАМАПОЛІС" Левадна Ольга Михайлівна має повноваження що до підпису господарсько – правових документів, у разі, якщо ФОП Козєлкова Катерина Андріївна буде визнана переможцем в державній закупівлі: ДК 021:2015 код 79950000-8 Послуги з організації виставок, ярмарок і конгресі (Організація заходу з нагоди Дня відзначення 243-ї річниці міста Кривий Ріг).

При подальшому вивченні зв’язків учасників, виявилось, що ФОП Козєлкова Катерина Андріївна, не вперше приймає участь у публічних закупівлях, і головним, точніше єдиним  її «суперником» у цих закупівлях (перша, друга) виступає фірма ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ", яка частково належить вже знайомому Козєлкову Андрію.

Так наприклад, у тендері, оголошеному Відділом культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (Лоти 1, 2, 3, 4, 9) , в складі тендерної пропозиції ФОП Козєлкова Катерина Андріївна міститься документ Генеральний договір. За ним ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ" домовляються про співпрацю - у випадку необхідності надання ій в користування та залучення працівників ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ". Цей документ ФОП Козєлкова Катерина Андріївна, не маючи власного обладнання,    надає замість довідки про наявність обладнання та матеріально-технічної бази:

В сукупності з іншими «збігами» є підстави припустити, що ФОП Козєлкова Катерина Андріївна та ТОВ "ЛІБЕРТІ ПРОДАКТ" своїми спільними діями сприяли спотворенню результатів конкурсів, шляхом погоджених дій. З метою підтвердження інформації про можливу змову учасників аукціонів, «Криворізький Центр Розслідувань» звернувся до Антимонопольного комітету України.

DOZORRO Спільнота зберегла Херсону 3 млн грн

У серпні 2019 р. Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації оголосив тендер на реконструкцію тренувального поля стадіону «Кристал» у м. Херсоні, очікуваною вартістю 14,8 млн грн.

03.10.2019 16:36

У Нікополі мама "змагалась" з донькою за виготовлення 1850 кришок люків

У 2018 році Управління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради купувало кришки люків за 411 тисяч гривень та 945 тисяч гривень.

25.07.2019 16:33

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання