Як проаналізувати скарги до Колегії Антимонопольного комітету України

05.03.2018 16:00

Що?

Аналіз скарг до Колегії АМКУ

Що робимо?

Показуємо як проаналізувати скарги за допомогою Публічного Модуля Аналітики ВІ і ознайомитися з рішенням Колегії в системі PROZORRO

Чому це важливо?

Постачальник, перед тим як брати участь у тендері певного замовника, має зрозуміти чи виникають проблеми з даним замовником, чи досить часто скаржаться на його рішення в Антимонопольний комітет України. Керівним органам ця інструкція допоможе зрозуміти ключові проблеми, які виникають у його структурного підрозділу, і як часто на нього скаржаться постачальники. Замовник може провести аналогію з іншими схожими рішеннями і зрозуміти, яке може бути рішення Колегії щодо скарги на нього.

Для того, щоб ознайомитись з статистикою роботи Колегії за певний період необхідно перейти на лист “Показники” та обрати період, який вас цікавить. Додатково обираємо "Показник надпороговості", тому що Колегія АМКУ розглядає скарги по надпороговим процедурам.

Після цього переходимо на лист “Аналіз вимог і скарг” та клікнувши на діаграму “Класифікація вимог та скарг” обираємо скаргу та закріплюємо у відборах, за допомогою галочки.

Після цього вікно перебудується і ви зможе бачити всю інформацію щодо скарг та рішень Колегії. Зверху листа Ви можете бачити основні статистичні дані по процедурах зі скаргою, зокрема кількість скарг, кількість скаржників, очікувану вартість оскаржуваних закупівель. Ще важливо є те, що по замовчуванню відображається к-сть тендерів зі скаргами. Якщо хочете побачити інформацію в інших розрізах, то вибирайте із випадаючого списку. Нижче на сторінці наведено рейтинг скаржників, організаторів та класифікація за кодами СPV.

На діаграмі “статуси скарг” зазначені статистичні показники щодо результатів розгляду.

Тепер змоделюємо ситуацію, що вам потрібно проаналізувати всі скарги на умови, які було задоволено Колегією. Для цього, на діаграмі “”Класифікація вимог і скарг”  обираємо  умови, на діаграмі “статуси скарг” “задоволено” та закріплюємо у відборах. Система знову перебудовується та на вікні можна буде побачити 1) найбільших скаржників за даним параметром; 2) також замовників, чиї тендери оскаржувались; 3) та розподіл за предметом закупівлі (класифікацію за CPV). 

Перейшовши на лист “Тендери/лоти” ви побачите посилання на закупівлі по вказаній вибірці та зможете ознайомитись з текстом рішень. Для того, щоб подивитись текст рішення, потрібно перейти у PROZORRO, натиснувши на кнопу "лот", перейти у розділ зі скаргами і завантажити скаргу.

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання