Як в Вінниці учасник DOZORRO Спільноти з владою працює

31.07.2018 11:09

За рік роботи в DOZORRO у організації "Філософія серця" було багато різних кейсів. Протягом цього часу вони вже напрацювали власні підходи роботи з замовниками, органами управління/контролю, контролюючими і правоохоронними органами.

"В кожному секторі є свій формат комунікації. Найефективніший, на сьогоднішній день, виявився формат листа-звернення на адресу замовника і органу управління. І якщо замовники не завжди реагують на наші звернення, то з органами управління або контролю працювати одне задоволення", - розповідає Юлія Грига.

Про роботу з Вінницькою обласною державною адміністрацією

Особливе місце в співпраці ГО "Філософія серця" займає Вінницька облдержадміністрація. Всі листи скеровуються заступником голови Андрієм Гижко в Департамент фінансів та\або в профільні департаменти і ретельно опрацьовуються. Майже всі звернення до них закінчуються проведенням роз’яснювальної роботи з тендерним комітетом або відміною закупівель, якщо порушення вже неможливо виправити. 

Відповідь на звернення по реконструкції будівель школи в смт. Стрижавка на суму 28,5 млн.грн здивувала найбільше. В тендерній документації замовник – відділ освіти Вінницької райдержадміністрації прописав дискримінаційні вимоги. В результаті чого закупівля не відбулась, хоча на аукціон і прийшло 2 учасника. Цей замовник був на "особливому рахунку" організації давно. До його закупівель було найбільше зауважень на порталі DOZORRO. Письмових звернень по їх роботі від "Філософії серця" було більше десятка, а ще по інших ініціативах та проектах. Неодноразово обговорювались з Департаментом фінансів проблемні закупівлі в телефонному режимі. Однією з таких було будівництво школи в с. Ільківка також на 28,5 млн.грн. До неї було багато зауважень від учасників, й від "Філософія серця". Сумнівний переможець - ТОВ «БК Пегас», перевірки по якому тривають досі, і повне ігнорування зауважень з боку відділу освіти. Закупівля паливних брикетів у грудні 2017 року у цього ж  ТОВ «БК Пегас» з невизначеним досі станом виконання договору. Закупівель зі знаком «?» у цього замовника безліч, а от стрижавська школа стала останньою крапкою для Вінницької ОДА.

Саме тому за дорученням заступника голови Вінниццької ОДА - Андрія Гижка, 2 липня була створена робоча група з вивчення ситуації здійснення закупівель за бюджетні кошти. А також було прийнято рішення про звільнення тендерного комітету відділу освіти в повному складі.

Така позиція Вінницької держадміністрації в цілому, та Департаменту фінансів зокрема, свідчить про намір  контролювати витрачання бюджетних коштів та політичну волю приймати радикальні рішення у випадках зловживань.

Як вінницький «Щедрик» в Prozorro щедрує

Або чому потрібно, щоб закупівлями займалися фахівці.

10.03.2021 10:00

ПДВ у коронавірусних закупівлях: платити чи ні?

У березні Кабмін звільнив від ПДВ певний перелік товарів для боротьби з коронавірусом. Однак, як дізналися аналітики, деякі замовники все одно включають цей податок у договір і платять зайве в закупівлях.

23.11.2020 14:30

Що і за скільки закуповують опорні лікарні Вінниччині

Яка різниця в ціні на засоби індивідуального захисту в закупівлях опорних лікарень? Хто найдорожчий постачальник? Чи є лікарні, що не здійснюють закупівлі за спеціальною процедурою «Звіт по COVID-19»?

07.05.2020 23:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання