Змова довжиною в 200+ закупівель

15.08.2019 11:04

У 2019 році, мабуть, не залишилось людини, яка б працювала у сфері публічних закупівель і не знала про моніторингову мережу DOZORRO. Але коли громадські контролери мають на озброєнні такі інструменти як YouControl і Сlarity-project, від їхнього пильного ока ніхто не сховається. Цього разу мова піде про ціле «павутиння» учасників, які тендерили від медичних виробів до шкільних меблів.

Епізод 1

Все почалося ще з 2016 року, коли на закупівлю перев’язувального матеріалу запорізького протитуберкульозного диспансеру зайшло три учасники: ФОП Аксеньєва,  ТОВ «СМС-УК» та ТОВ "Віджи медікал". Засновником, бенефеціаром та керівником ТОВ «СМС-УК» у 2016р. була Аксеньєва.

Епізод 2

Далі розпочався процес вдосконалення змови і нові учасники. Новим партнером  ТОВ «СМС-УК» та стало  ПП «Дуомед», одним із засновників, кінцевих бенефіціарів та керівником є Дроздовський Олег Анатолійович.  Такі саме позиції пан Дроздовський зайняв в ТОВ «СМС-УК».

В такому тандемі вони «змагалися» майже в 130  закупівлях по всій Україні протягом 2017-2019 рр.  на загальну суму близько 12 млн грн.

Проаналізувавши тендерні пропозиції ТОВ «СМС-УК» та ПП «Дуомед», громадські монітори виявили наступні факти цієї «чесної» конкуренції.

  • Починаючи з квітня 2017 року Дроздовський Олег Анатолійович виконував обов’язки комерційного директора одночасно у ТОВ «СМС-УК» та ПП «Дуомед»
  • Довідки надані ТОВ «СМС-УК» та ПП «Дуомед» мають однакові елементи оформлення – розміщення реквізитів, назва «бланку» оформлена шрифтом Arial, а текст довідки – Times New Roman
  • Починаючи з 28 грудня 2017 року Дроздовський Олег Анатолійович був переведений на посаду директора у ПП «Дуомед» та залишався виконувати обов’язки комерційного директора в ТОВ «СМС-УК» ще у 2018 р.
  • Телефонні номери, які зазначені на фірмових бланках тендерних пропозицій ТОВ «СМС-УК» та ПП «Дуомед», можуть свідчити про їх належність до корпоративного договору на послуги зв’язку.

15 травня 2019 р. ТОВ «СМС-УК» вирішило змінити керівництво і місцезнаходження. З того часу ТОВ «СМС-УК» перемістилось на захід країни у місто Львів і керує ним Валов Олексій Сергійович. Мала б змінитись і практика участі в тендерах. 

Але ж ні! Юридичні документи в закупівлях продовжує підписувати Аксеньєва Н.О.

Епізод 3

Після 130 закупівель ТОВ «СМС-УК» з ПП «Дуомед», тепер вже ПП «Дуомед», знайшов «нового» партнера — ФОП Дюдя Олександр Сергійович. Вони «змагалися» протягом 2018-2019 рр. в 30 закупівлях на суму понад 9,8 млн грн.

За даними аналітичної системи Youcontrol, Дроздовський Олег Анатолійович (нагадаємо засновник, кінцевий бенефеціар та керівник  ПП «Дуомед»)   також є засновником і кінцевим бенефеціаром приватного підприємства «Дуомед Україна». Сьогодні ще одним засновником, а також керівником приватного підприємства «ДУОМЕД УКРАЇНА», є Дюдя Олександр Сергійович, зареєстрований за тією ж адресою, що й ФОП Дюдя Олександр Сергійович.

Крім цих нескладних реєстраційних викриттів, громадські контролери знайшли серед тендерних пропозицій  вищезазначених  учасників закупівель договір оренди транспортного засобу, сторонами якого були ПП «Дуомед Україна» в особі директор Дюді О.С. та ПП «Дуомед» в особі директора Дроздовського О.А.

Епізод 4

І щоб замкнути коло  ФОП Дюдя Олександр Сергійович вирішив поконкурувати в 5 закупівлях з ТОВ «СМС - УК» на суму 782 695,00 грн. та в 1 закупівлі з ФОП Аксеньєва Н.О. на суму 2,2 млн грн.

Епізод 5: новий формат

15 травня 2019 р. ФОП Аксеньєва Н.О. припинила свою діяльність. Бізнес-стосунки Дроздовського та Дюді знайшли новий напрям діяльності – шкільні меблі і вже активно підкорюють Миколаївську і Донецьку області, але то вже інша історія.

P.S.

До 02 липня 2018 р. у всіх довідках про працівників ТОВ «СМС-УК» фігурувала Муха Лариса Ігорівна, яка займала посаду менеджера з продажу. А з 02.07.2018 р. Муха Лариса Ігорівна стала підприємцем. Іронією долі ПП «Дуомед Україна», ТОВ «СМС-УК» та ФОП Муха Л.І. стали учасниками однієї закупівлі.

Співпадіння? Не думаємо….

Всі ці факти були викладені на найдовшому листі на адресу Антимонопольного комітету, який готували громадські контролери ГО «Філософія Серця».

Заплати за мою тендерку з дискримінаційними умовами

Опорна ковідна лікарня у Вінниці намагається перекласти консультаційні послуги на бізнес. І схоже, що їх надає хтось із судової адміністрації Хмельниччини.

28.10.2021 18:00

ПДВ у коронавірусних закупівлях: платити чи ні?

У березні Кабмін звільнив від ПДВ певний перелік товарів для боротьби з коронавірусом. Однак, як дізналися аналітики, деякі замовники все одно включають цей податок у договір і платять зайве в закупівлях.

23.11.2020 14:30

Що і за скільки закуповують опорні лікарні Вінниччині

Яка різниця в ціні на засоби індивідуального захисту в закупівлях опорних лікарень? Хто найдорожчий постачальник? Чи є лікарні, що не здійснюють закупівлі за спеціальною процедурою «Звіт по COVID-19»?

07.05.2020 23:00

Рибні місця у військовій частині

На грудневих жнивах у Вінниці скосили 700 тис. гривень. За листопад і грудень закупили 6,5 тонн риби, вперше за 2 роки.

13.01.2020 18:22

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання