DOZORRO-NEWS

Кабмін схвалив новий законопроект про приватизацію

05.07.2017 13:15

Учора, 4-го липня, Кабінет Міністрів схвалив проект закону “Про приватизацію державного майна”. Законопроект був розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Фондом державного майна України (ФДМУ) за участі міжнародних донорів та підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, інформує офіційний сайт Мінекономрозвитку.

Новий Закону встановлює принципово новий підхід до розподілу на об’єкти великої та малої приватизації. До великих за рішенням КМУ віднесуть лише найбільші об’єкти з найвищим потенціалом привабити стратегічного іноземного інвестора, таких об’єктів за попередніми даними буде близько 60.

Об’єкти великої приватизації будуть продаватися із залученням інвестиційного радника - одного з інвестиційних банків з репутацією. Радник вивчатиме попит на об’єкт, спілкуватиметься з потенційними покупцями та пропонуватиме стартову ціну.

Об’єкти ж малої приватизації зможуть бути реалізовані за допомогою відкритих он-лайн аукціонів з використанням системи ProZorro.Продажі. Стартовою ціною буде чиста вартість активів (вартість активів мінус зобов’язання), або 1 гривня, якщо чиста вартість від’ємна. Аукціон відбуватиметься у три етапи з підвищенням ставок.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов підкреслив: “В 99% випадків у процесі приватизації державні активи втрачають свою ринкову цінність, а не розвиваються. При цьому бюджет щороку витрачає колосальні кошти на підтримку життєдіяльності цих активів. Ми пропонуємо вже працюючий механізм електронної системи Prozorro.Продажі, який дозволить просто та ефективно продавати об’єкти малої приватизації і повертати кошти у державний бюджет, аби їх можна було використати для інших, в тому числі соціальних потреб”.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання