DOZORRO-NEWS

Адмінколегія АМКУ оштрафувала фірми, що розіграли поставку обладнання для «Укрзалізниці»

25.06.2020 11:11

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала компанії ТОВ «Інвіт груп» та «Гранфінресурс» на 136 тисяч гривень за антиконкурентні дії на торгах від «Львівської залізниці». Йдеться про їх участь у закупівлі розподільчої шафи споживання електрики за 680 тисяч гривень, яку замовляла залізниця. Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ, інформує «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Про змову цих учасників на торгах видання «Наші гроші. Львів» писали у листопаді 2019 року, а експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували скаргу до Антимонопольного комітету.

Зокрема, у публікації тоді зазначали, що фірми подали на торги документи, що були не лише однаковими за змістом (хоча йшлося про довідки довільної форми), але й мали однакові дефекти друку чи сканування. Також компанії надали сертифікати якості від одного підприємства – «НВФ Склад».

Окрім цього, Антимонопольний комітет виявив, що обидва учасники користувались спільною IP-адресою, а також, що логін банківської системи ТОВ «Гранфінресурс» був ідентичний із прізвищем директора фірми-конкурента «Інвіт груп».

Окрім штрафу рішення АМКУ передбачає заборону компаніям брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання