DOZORRO-NEWS

АМКУ дослідить дискримінаційні вимоги прописані Укравтодором для учасників їхніх торгів

23.11.2017 16:42

Антимонопольний комітет України відреагував на звернення громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» щодо дискримінаційних рекомендацій Державного агентства автомобільних доріг України які були направлені Службам автомобільних доріг в областях. Мова йде про ряд вимог, які Служби автомобільних доріг активно використовують у тендерних документаціях своїх закупівель.

Зокрема до таких можна віднести обов'язкова для учасників наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних робіт в Україні або країнах ЄС протягом останніх 5 років, а також встановлення забезпечення  тендерної пропозиції на рівні 3 % від розміру очікуваної вартості, що напряму суперечить ст. 24 Закону України «Про публічні закупівлі».

«Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна» закликає забезпечувати ефективне та прозоре здійснення закупівель, що покликане розвивати добросовісну конкуренцію та запобігати проявам корупції у цій сфері з дотриманням принципів здійснення закупівель визначених Законом», - йдеться у заяві організації.

Зі свого боку АМКУ, вивчивши звернення громадських екпертів, розпочало дослідження справи, про результати якого буде повідомлено повідомлено одразу після його завершення.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання