DOZORRO-NEWS

АМКУ оштрафувало ФОПів-змовників за «розпил» шести тендерів

15.04.2021 10:41

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало підприємців Івана Козакевича та Миколу Статкевського за імітацію конкуренції на торгах на закупівлю обладнання від комунальних підприємств у Львові, Києві та Дніпрі. Кожен з підприємців повинен заплатити по 408 тисяч гривень штрафу, також їм заборонено брати участь у відкритих закупівлях протягом трьох років, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Загалом йдеться про «розпил» шести тендерів, зокрема закупівлі на постачання звукового обладнання для ЛКП «Львівський кіноцентр». За інформацією журналістів обидва учасники використовували однаковий номер телефону та мали спільних працівників. При цьому їхній контактний також був номером одеського інтернет-магазину музичного обладнання «Realmusic.ua». Цей магазин представляв приватний підприємець Анатолій Шелковенко, який і пов’язував конкурентів. Саме в нього, згідно з тендерними документами, в листопаді 2019 року головним інженером працював Микола Статкевський. А Іван Козакевич вказував спільну з Шелковенком адресу для листування.

За даними проєкту Clarity, «суперники» зустрічалися на торгах 11 разів протягом 2019-2020 років, і в основному Козакевич виступав технічним учасником. Він завантажував лише декілька довідок, хоча на інші торги подавав більше документів та навіть перемагав. Згідно з даними проєкту Clarity, протягом 2016-2020 років він підписав договорів на 7,26 мільйона гривень, здебільшого на постачання звукового обладнання.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання