DOZORRO-NEWS

АМКУ оштрафував дві львівські компанії за змову на закупівлі добрив

08.10.2018 16:16

Адміністративна колегія Львівського тервідділення АМКУ оштрафувала приватні підприємства «Агролеон-Захід» та «Аква-Біл» на 136 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій на торгах із закупівлі добрив. Про це стало відомо з сайту АМКУ.

Протиправні дії підприємців, виявлені в ході проведення журналістського розслідування виданням «Наші гроші. Львів», до антимонопольного комітету було оскарженого експертами ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

За даними організації Львівська філія Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого» обирала постачальника добрив на майже мільйон гривень серед компаній з одним і тим же співвласником.

Власником фірми переможця «Агролеон-Захід» була Галина Кобрин та Іван Гевак. А от фірма-конкурент ПП «Аква-Біл» належала вже згаданому Івану Геваку, Любомиру Потоцькому та Богдану Бречко.

Про виявлені журналістами факти експерти поінформували Держаудитслужбу та АМКУ. У підсумку Західний офіс Держаудитслужби підтвердив факти виявлених порушень в закупівлі добрив, а АМКУ у червні 2017-го розпочав розгляд справи щодо антиконкурентних узгоджених дій «Агролеон Захід» та ПП «Аква-Біл» який завершився винесення рішення щодо накладання штрафу та, як результат, трирічної заборони участі у відкритих торгах.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання