DOZORRO-NEWS

АМКУ оштрафував дві тернопільські компанії за змову на обласних торгах

14.06.2019 10:42

Адміністративна колегія Тернопільського тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала ПП «Промінвестбуд-Т» та ТОВ «Вигода-Буд» на загальну суму 544 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. За інформацією «Центру громадського моніторингу та досліджень» який і виявив дану змову, мова йде про дві закупівлі Золотниківської сільської ради, торгах від управління капбудівництва Тернопільської облдержадміністрації та відділу культури і туризму, спорту та охорони здоров’я Теребовлянської райдержадміністрації.

На цих тендерах фірми подали ряд однаково оформлених довідок та документів, зокрема відомості про учасника та довідку про банкрутство. Крім цього, кожен документ, який завантажили учасники, містив однакову синю крапку – дефект друку або сканування.

Також у своїй довідці про працівників переможець вказав, що інженером у його компанії працює Наталія Бутницька, яка також є директоркою та власницею конкуруючої фірми “Вигода-Буд”.

Крім того, конкуренти користувалися одним стаціонарним номером телефону – (0352) 43-10-70. Переможець зазначив цей телефон як свій контактний номер, а його конкурент ТОВ “Вигода-Буд” вказав цей номер у копіях аналогічних угод.

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» оскаржили закупівлю в АМКУ, відтак адмінколегія розпочала її перевірку. Також адмінколегія перевірила участь компаній в інших торгах.

В результаті Тернопільський АМКУ оштрафував кожну фірму на 272 тис. грн. Також підприємство «Промінвестбуд-Т» та «Вигода-Буд» не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання