DOZORRO-NEWS

АМКУ штрафував на 2 мільйона фірми, що імітували конкуренцію на дорожніх торгах у Львівській та Рівненській областях

02.08.2021 10:29

Західне міжобласне тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Містобуд» та ТОВ «НВП Шляхбуд» на 2,04 мільйона гривень за узгодження поведінки, тобто імітацію конкуренції, під час публічних закупівель. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на офіційний сайт АМКУ.

Антимонопольний комітет знайшов докази імітації конкуренції на п’ятнадцяти закупівлях у Львівській та Рівненській областях. Переважна більшість із них ‒ на ремонти доріг та вулиць.

Згідно з рішенням, учасники знову узгоджували свої дії на торгах. Серед доказів АМКУ наводить синхронну подачу документів, подекуди з різницею в 4 хв, хоча у учасників є від 15 до 30 днів на подання пропозицій. Ще фірми використовували однакове ліцензійне програмне забезпечення, хоча не мали на нього дозвіл, не торгувались, якщо були єдиними учасниками закупівлі, аналогічно оформлювали документи в довільній формі, а у кошторисі на кілька десятків товарів вказували однакові ціни.

Раніше рівненською компанією «НВП Шляхбуд» через ТОВ «Куа Озон» володіли кияни Андрій Золотухін та Дмитро Ісупов. Зараз бенефіціарною власницею вказано Оксана Панасюк.

Фірма «Містобуд» раніше була зареєстрована у Млинові (Рівненська обл.), а тепер прописана у Києві й належить Валерію Потоцькому.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання