DOZORRO-NEWS

АМКУ вдруге за рік оштрафувало столичні компанії-змовники

03.12.2019 10:39

Херсонське територіальне Відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «ВК Будагромаш» та ТОВ «Пирятинське ремонтно-транспортне підприємство» на 10,20 млн грн за спотворення результатів 75 тендерів. Про це свідчить рішення відділення від 18 листопада, інформує видання «Наші гроші».

За змову на кожній з 75-ти закупівель відповідачі отримали по 68 тис. грн штрафу. Сумарно за усі спотворені тендери кожен з них заплатить  5,10 млн грн. 

Під час дослідження справи антимонопольники встановили, що відповідачі використовували одну на двох IP-адресу та синхронно завантажували свої конкурсні пропозиції, документи у складі яких містили схожості. Крім того опоненти підтримували регулярний мобільний зв’язок між собою під час спірних процедур закупівель та перераховували кошти на рахунки одне одного.

Журналісти зауважують, за час розслідування ТОВ «ВК Будагромаш» змінило назву на ТОВ «Долмі Люкс».

Цікаво, що у квітні цього року Херсонське ОТВ АМКУ вже оштрафувало згадані компанії на загалом 136 тис. грн за розіграш тендеру КП «Чугуїввода» восени 2016 року. Відповідачі оскаржили це рішення у суді, проте щонайменше у першій інстанції не знайшли підтримки суду – висновки Відділення були залишені без змін.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання