DOZORRO-NEWS

АМКУ за день задовольнив 17 скарг щодо дискримінацій на автодорожніх тендерах

01.03.2021 08:42

Тендерна колегія Антимонопольного комітету за один день задовольнила 17 скарг від компаній у сфері будівництва та ремонту доріг, де замовниками є Укравтодор, місцеві служби автомобільних доріг та Управління інфраструктури обласних адміністрацій. Рішення колегії були опубліковані на сторінках закупівель у системі Prozorro, інформує видання «Наші гроші».

У 10 випадках скарги стосувалися дискримінаційних умов у тендерній документації Укравтодору, у 6 випадках компанії скаржилися на неправомірне відхилення Замовником. Ще у одному випадку скарга стосувалася неправомірної відміни Укравтодором торгів. Журналісти зауважують, усі скаржники не є членами Національної асоціації дорожників України, члени якої забирають більшість підрядів Укравтодору.

«Можна довго знімати ролики, «барахтатися в теплих ваннах» ЗМІ, нагрітих рекламними картельними доларами, робити селфі на підписаннях меморандумів «за все хороше та проти всього поганого»… Але в підсумку, в офіційних документах все одно залишиться слово «порушення», – прокоментувала ці події засновниця «Ліги антитрасту» Агія Загребельська. 

Серед вимог, що були оскаржені: надання переможцем закупівлі ціни пропозиції на узгодження із замовником, а також її доопрацювання, якщо замовник знайшов у ній недоліки, надання банківської гарантії виданої лише одним банком, що входить у список системно важливих, та інші.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання