DOZORRO-NEWS

Антимонопольний комітет оштрафував пов’язані фірми за спільний похід на тендер Стрийського вагоноремонтного заводу

18.09.2019 10:28

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Українська машинобудівельна техніка» та ТОВ «Євроінструмент» на 74 тис. грн за антиконкурентну поведінку на торгах. Йдеться про закупівлю запчастин до залізничних локомотивів для філії «Стрийський вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця». Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ 12 вересня, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Під час торгів, що були проведені ще в 2017 році, конкуренти подали низку ідентично оформлених довідок, зокрема, відомості про учасника та про наявність працівників. Крім того, дружина заступника директора «Євроінструменту» Ігоря Судовцева Оксана Судовцева працювала менеджером на фірмі «Українська машинобудівельна техніка».

Під час розслідування даної закупівлі Антимонопольний комітет також встановив, що обидві фірми мали спільних працівників, одну ІР-адресу та надавали одна одній фінансову допомогу. В результаті обидві компанії отримали по 37 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання