DOZORRO-NEWS

Антикорупційні органи вручили підозру голові Держаудитслужби - ЗМІ

23.01.2018 18:46

Голову Державної аудиторської служби підозрюють у незаконному збагаченні на близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних. 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро 23 січня 2018 року повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій. Про це майже одночасно повідомили видання "Українська правда" та INSIDER.

У чому підозрюють Гаврилову?

За даними слідства, Гаврилова упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує її законні доходи. 

Зокрема, НАБУ не знайшла законних підстав для отримання Гавриловою 9,9 млн грн грошових активів.

Слідство підозрює Гаврилову у внесенні недостовірних даних в електронну декларацію. Та не внесла в декларацію дані про майно чоловіка, з яким "знаходиться у фактичному шлюбі". Зокрема, квартиру, два паркомісця, позашляховик, меблі, техніку, золоті зливки та готівку — у сумі 112,8 тис. долларів США та 8,5 тис євро.

Також чинвониця звинувачується, що вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві - 1,06 млн. грн. замість фактичних майже 2,74 млн грн. 

Слідство вважає, що Гаврилова вдалася до таких дій умисно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів сім’ї.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання