DOZORRO-NEWS

Антимонопольний комітет оштрафував фірми-змовники за «розпил» тримільйонної закупівлі екскаватора

14.01.2020 10:38

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала компанії «Еврогрупмаш» та «Укрінтросервіс» на 136 тисяч гривень за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь у тримільйонній закупівлі екскаватора для «Львівської залізниці». Відповідне рішення опублікували 9 січня на сайті АМКУ, інформує видання «Наші гроші. Львів». 

Про змову цих учасників видання повідомляло ще в грудні 2017 року. Компанії були прописані за однією адресою та мали спільні номери телефонів. Також тодішній власник та директор «Еврогрупмашу» Олександр Трутненко був контактною особою на сайтах «Укрінтросервісу», зокрема, на одному з них представлений як «менеджер відділу автозапчастин». Крім того, конкуренти подали на торги схожі документи з однаковими помилками.

Після публікації новини юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що конкуренти подали тендерні документи з однієї ІР-адреси та мали спільних працівників. Крім того, компанія «Укрінтросервіс» здавала в суборенду приміщення для фірми «Еврогрупмаш». Відтак кожна компанія 68 тисяч гривень штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання