DOZORRO-NEWS

Антимонопольний комітет оштрафував ФОПа-змовника який роками розігрував торги з напарником

25.09.2020 09:09

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало приватного підприємця Романа Цибульського за імітацію конкуренції на торгах. За численні порушення на різних тендерах від районних відділів освіти на закупівлю продуктів харчування підприємець повинен сплатити 816 тисяч гривень штрафу, повідомляє видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на рішення АМКУ.

Розігрував торги Роман Цибульський з приватним підприємцем Юрієм Курилишиним. Останній уник штрафу, оскільки припинив підприємницьку діяльність у травні 2018 року, до винесення рішення Антимонопольним комітетом.

Змову цих підприємців виявили експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень». Зачасту змовники використовували класичну схему - один з учасників пропонував дуже низьку ціну, а потім відмовлявся укладати угоду, відтак замовник змушений підписувати договір з іншим учасником за суттєво вищою ціною. 

Протягом 2017-2018 рр. ці підприємці 13 разів перетинались на торгах департаментів Львівської міської ради. В усіх випадках замовники підписували договір з Романом Цибульським, бо його конкурент або відмовлявся від замовлення, або не надавав усіх необхідних документів. Підприємці також подавали ідентичні документи.

Антимонопольний комітет виявив, що Курилишин і Цибульський використовували однаковий торговий майданчик та спільну IP-адресу, отримали банківську гарантію в одному банку, користувались однаковим програмним забезпеченням для підготовки документів та синхронно їх завантажували.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання