DOZORRO-NEWS

Антимонопольний комітет оштрафував підприємицю за спільні з свекрухою походи на торги

20.02.2020 12:22

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Чернівецькій області оштрафувала підприємицю Яну Вержук на 22,7 тисяч гривень за антиконкурентні дії на торгах. Вона разом з колишньою свекрухою Оленою Алупулесє розіграла тендер на харчування для учнів Горбівської школи І-ІІІ ступенів, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

На останньому своєму тендері від Острицької сільської ради підприємиці не знижували своїх пропозицій, а документацію завантажили з різницею у п’ять хвилин. При цьому Олена Алупулесє не подала на торги всіх документів, лише технічні вимоги та проєкт договору. Однак навіть ці документи вона готувала на спільному з Яною Вержук сканері, адже вони мали однакові дефекти сканування.

Яна Вержук була одружена з депутатом Герцаївської міської громади від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Костянтином Алупулесє, у декларації за 2018 рік вона ще значиться його дружиною. У телефонній розмові з журналістами жінка розповіла, що Олена Алупулесє є її колишньою свекрухою.

Учасниці зустрічалися на торгах двічі, і кожного разу вигравала Яна Вержук.

Після публікації новини експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що підприємиці використовували спільний номер телефону.

У підсумку Яна Вержук отримала 22,7 тисяч гривень штрафу. Вона також не зможе брати участі у відкритих торгах протягом трьох років. Оштрафувати Олену Алупулесє не вдалося, оскільки вона припинила підприємницьку діяльність в грудні 2019 року.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання