DOZORRO-NEWS

Антимонопольний комітет повторно оштрафував фірми-розпильщики зі Львівщини

15.01.2020 10:52

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «ХоСаРо» і ТОВ «Градобуд-Престиж» загалом на 272 тисяч гривень за антиконкурентні дії на тендерах. За інформацією видання «Наші гроші. Львів» компанії вдавали конкуренцію у двох закупівлях з реконструкції приміщень та системи енергопостачання для Західноукраїнського дитячого медичного центру, які відбувались у 2017 році. Відповідне рішення ухвалили ще 23 грудня, однак на офіційному сайті львівського АМКУ воно з’явилось лише 9 січня.

Журналісти зауважують, обидві компанії вже були оштрафовані Антимонопольним комітетом (також на 272 тис. грн) ще у березні 2019 року. Тоді фірми змагались за замовлення на реконструкцію теплиць у Брюховичах та будівництво очисних споруд у Червонограді, сума обох контрактів становила понад 100 млн грн.

У своєму рішення АМКУ звертає увагу на те, що компанії вказували одну адресу та мають господарські відносини. Окрім цього, ТОВ «Хосаро» часто використовує свого конкурента «Градобуд-Престиж» у вигляді субпідрядника на роботи, які отримує за держзамовленнями. Також у тендерній документацій ТОВ «Градобуд-Престиж» надає лист-відгук від «Хосаро», де остання компанія характеризує фірму як «хорошого виконавця».

Окрім штрафу рішення Антимонопольного комітету означає заборону брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання