DOZORRO-NEWS

Аудитори перевірять закупівлі будівництва амбулаторій на Львівщині

22.03.2019 05:52

Західний офіс Державної аудиторської служби України  з 19 березня 2018 року розпочав моніторинг закупівель Управління капітального будівництва ЛОДА щодо будівництва амбулаторій первинної медичної допомоги у сільській місцевості Львівської області. Підставою для початку перевірок, стало ґрунтовне дослідження ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» та звернення експертів Центру, повідомляє офіційний сайт організації.

За даними Центру управлінням капбудівництва було допущено безпрецедентну кількість порушень під час проведення тендерів на будівництво медичних амбулаторій. З 40 укладених угод, 27 переможців торгів було обрано з порушеннями. Основні порушення – невідповідність документів тендерній документації та змова на торгах.

На думку голови правління ЦГМД Мирослава Сімки, працівники ЛОДА виявились просто не готовими до таких об’ємів одночасних закупівель. А залучення сторонніх консультантів для проведення тендерів, не лише не вирішило проблему, але й поглибило її.

«Ми все частіше фіксуємо випадки, коли, так званий, незалежний консультант пов’язаний з одним із учасників торгів та водночас консультує замовника щодо проведення торгів. Це ставить під питанням об’єктивність такої закупівлі та несе потенційні корупційні ризики», – пояснював Сімка.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання