DOZORRO-NEWS

Аудитори за рік знайшли порушень в закупівлях на 32 млрд. грн.

28.02.2017 14:54

Упродовж 2016 року Держаудитслужбою, її міжрегіональними територіальними органами та управліннями в областях проведено 154 перевірки державних закупівель. Також питання дотримання законодавства у сфері закупівель було досліджено під час проведення 778 ревізій. За результатами контрольних заходів установлено порушень по 1090 процедурах закупівель на загальну суму 13,2 млрд грн та складено 319 протоколів за статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами зазначених контрольних заходів до правоохоронних органів передано 163 матеріали. Відповідно до інформації, яка надійшла від правоохоронних органів, за 42 матеріалами відкрито кримінальні провадження.

Крім того, Держаудитслужба реалізує покладені на неї завдання у сфері контролю закупівель в межах своїх повноважень без виходу на об’єкт контролю шляхом аналізу інформації, розміщеної на веб-порталі Уповноваженого органу або отримання від замовника відповідної інформації.

Так, упродовж 2016 року органами Держаудитслужби здійснено аналіз 1290 процедур закупівель на загальну суму 22,7 млрд грн та установлено порушення при проведенні 1046 процедур закупівель (у понад 81 % аналізованого масиву) на суму 19,2 млрд гривень

За результатами наданих замовникам рекомендаціїй щодо усунення порушень законодавства у сфері закупівель попереджено таких порушень на суму 4,7 млрд грн, а саме: - відмінено 474 конкурсних торгів очікуваною вартість 3,8 млрд грн; - розірвано договорів на загальну суму 0,9 млрд грн за результатами проведених 89 торгів.

Наприклад, на виконання рекомендацій Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, ПАТ «Миколаївобленерго» відмінило конкурсні торги щодо закупівлі послуг страхування на загальну суму 60,0 млн грн, оскільки в річному плані не передбачено проведення відповідних закупівель, а документація конкурсних торгів складена з порушенням вимог законодавства. На виконання рекомендацій Південного офісу Держаудитслужби, Одеською філією ДП «Адміністрація морських портів України» відмінено конкурсні торги щодо закупівлі робіт з експлуатаційного днопоглиблення – підчистки дна від наносів на внутрішній акваторії Одеського морського порту на суму 37,8 млн грн через визначення предмету закупівлі із порушенням вимог законодавства та Порядку визначення предмета закупівлі. КП Сумської міської ради «Електроавтотранс», на виконання рекомендацій Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області, відмінило конкурсні торги щодо закупівлі тролейбусів на суму 36,1 млн грн, оскільки Замовником не дотримано принципу максимальної економії та ефективності в частині відхилення пропозиції з найнижчою ціною та не відхилення пропозицій, що не відповідали вимогам документації конкурсних торгів.

Сайт ДАСУ

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання