DOZORRO-NEWS

Берегівська міськрада незаконно віддала півмільйонний підряд фірмі місцевого депутата

22.02.2019 10:46

Управління міського господарства та благоустрою Берегівської міської ради за неконкурентною переговорною процедурою закупівлі замовило послуги з прибирання та підмітання вулиць у ТОВ «Берег Вертікал». Вартість замовлення склала 499,9 тис. грн. повідомляє видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на ProZorro.

Згідно з договором про закупівлю від 18 лютого, його дія поширюється на відносини сторін, які виникли ще з 1 січня. Підрядник надаватиме послугу до кінця лютого. Деякі вулиці та площі прибиратимуть щоденно і навіть двічі на день, однак більшість – один раз-двічі на тиждень. Загальна площа прибирання на місяць становить 1,9 млн кв. м.

При цьому, звертають увагу журналісти, управління не проводило конкурсну закупівлю посилаючись на «нагальну потребу у закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин». Однак таку підставу управління могло використати лише у випадку негайної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або при наданні Україною гуманітарної допомоги іншим державам, роз’яснює ситуацію голова правління «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка,.

«При закупівлі послуг з прибирання управління міського господарства могло застосувати переговорну процедуру тільки у випадку, якщо перед тим двічі відміняло торги через відсутність достатньої кількості учасників. Більше ніяк», – розповів Сімка.

За незаконне застосування переговорної процедури кожному з членів тендерного комітету, який голосував «за», загрожує адмінпротокол зі штрафом мінімум 11900 гривень, наголосив експерт.

Основним власником ТОВ «Берег Вертікал» є Микола Якимець, депутат Берегівської міськради.  Якимець та Берегівський міський голова Золтан Бабяк входять до числа засновників ГО «Клуб спортивного покеру Закарпаття» та ГО «Фонд Верке».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання