DOZORRO-NEWS

Британські юристи продовжать представляти інтереси України в Арбітражному інституті Торгової палати міста Стокгольм

15.09.2021 08:32

Міністерство юстиції України за переговорною процедурою уклало з міжнародною юридичною фірмою «Latham & Watkins (London) Llp» (Британія) угоду про юридичні послуги вартістю 1,74 мільйона доларів. Про це повідомляється у системі Prozorro, інформують журналісти видання «Наші гроші»

Цьогоріч фірма продовжить представляти інтереси України в Арбітражному інституті Торгової палати міста Стокгольм (Швеція) у справі №SCC V 2015/092 за позовами міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» – кіпрських компаній «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited», пов’язаних з групою «Приват». Заявлена сума позовних вимог у справі становить понад $6 млрд.

Цьогоріч арбітражний трибунал вирішив, що не має компетенції на розгляд справи, тобто Україна виграла. Але арбітраж не присудив, щоб позивачі хоча б частково відшкодували Україні понесені в 2015-2020 роках витрати на справу, які складали більше 20 мільйонів доларів. Тому Україна оскаржила рішення арбітражу до місцевого суду в частині розподілу витрат. Крім того, позивачі також подали заяву про анулювання рішення арбітражного трибуналу.

Загалом із 2015 року Мінюст уклав угод щодо цієї справи з «Latham & Watkins (London) Llp» на суму $23,54 млн. Також юрпослуги по цій справі надавала фірма «Hogan Lovells» (Британія), з якою Мінюст у 2017-2018 роках підписав два договори на суму $2,75 млн.


© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання