DOZORRO-NEWS

Центральна закупівельна організація відтепер працюватиме і на території Донецької області

15.06.2017 13:36

Учора, 14 червня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Про проведення експерименту з організації діяльності центральної закупівельної організації на території Донецької області”. Відповідно прийнятого документу, повідомляє офіційний сайт Мінекономрозвитку, виконавцем робіт по даному напрямку визначається Установа “Донецька агенція регіонального розвитку”.

“Початок роботи ЦЗО у Донецькій області - це наш перший крок до запровадження централізованих закупівель у регіонах. Ми задоволені результатами вже завершених торгів - ефект економії від уніфікації закупівель виявився вищим ніж 15%, які ми очікували. Зі зростанням об’ємів, якими оперуватиме ЦЗО, ефект економії тільки зростатиме. Закупівлі послуг будівництва передбачають істотно більші суми і відповідно більшу економію”, - зазначив Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Варто зазначити, що у травні закупівлі ЦЗО через Prozorro заощадило державі 399 304,19 грн, що складає 17,01% від очікуваної вартості лотів по торгах, які вже відбулися. Найбільшої економії вдалося досягти на закупівлі ручок для Міністерства охорони здоров’я (фактична ціна закупівлі була менша за суму виділену бюджетом на 77,2%).

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання