DOZORRO-NEWS

"Центренерго" скасувало вже третій тендер на закупівлю вугілля

24.05.2017 13:23

Вчора, рішенням тендерно комітету ПАТ "Центренерго" скасовано тендер на закупівлю 700 тисяч тонн вугілля антрацитної групи для Зміївської та Трипільської ТЕС. Інформацію про це розмістило видання  "Інтерфакс-Україна", з посиланням на сторінку закупівлі в системі ProZorro.

В мотивувальній частині рішення тендерного комітету значиться – рішення було прийнято у зв’язку з тим, що проведення допорогової закупівлі через ProZorro унеможливлює використання будь якої іншої валюти крім гривні. У той же час тендерною документацією та проектом договору було  передбачено ціну закупівлі в іноземній валюті.

"Зазначене протиріччя в разі коливання курсу іноземної валюти може призвести до зміни ціни товару в гривні за результатами торгів у порівнянні з ціною товару в іноземній валюті за зовнішньоекономічним контрактом, який буде укладено", -  повідомив тендерний комітет.

Даний тендер, переможцем котрого стала грузинська компанія ТОВ "Сакнахшірі (Група Джі-Ай-Джі)", був вже третім за ліком, раніше "Центренерго" скасувало два оголошених в березні-квітні тендери на поставку цієї ж партії вугілля через відсутність пропозицій.

До складу "Центренерго" входять 3 ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.  Трохи більше 78% акцій компаній належить державі в особі Фонду державного майна.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання