DOZORRO-NEWS

Чергова спроба «зламати» ProZorro

16.09.2020 11:44

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Євген Шевченко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення зміни до статті 3 закону України «Про публічні закупівлі» щодо системи суспільної охорони здоров’я та епідеміологічного нагляду за хворобами». На переконання представників Центру протидії корупції відповідний проєкт фактично зводить «у тінь» частину медичних закупівель, повідомляє «Главком».

Антикорупціонери зауважують законопроєктом пропонується вивести закупівлі медичних товарів, робіт чи послуг, які здійснюють за рахунок епідфондів, з-під дії закону «Про публічні закупівлі». «При цьому невідомо, що мається на увазі під «епідфондами», адже такого терміну немає в українському законодавстві», - наголошують у Центрі.

У разі ухвалення закону Шевченка значна частина закупівель може просто вийти з під нагляду та контролю не лише громадськості, але й контролюючих органів. Наразі навіть закупівлі, які проводяться для боротьби з коронавірусом хоч і мають спрощену процедуру, не повністю позбавлені цього контролю і відображаються у системі ProZorro. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання