DOZORRO-NEWS

Чернівецький облцентр екстренної допомоги поповнив автопарк 8 «швидкими»

28.09.2020 10:17

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 24 вересня замовив вісім спеціалізованих автомобілів на 15,68 мільйонів гривень. Транспорт поставить ТОВ «Автоспецпром» протягом трьох місяців після попередньої 50% оплати, інформує видання «Наші гроші. Львів».

За інформацією журналістів закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Відповідно до контракту медики отримають вісім спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштуватиме  1,96 мільйонів гривень.

Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тисячі літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будують дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

ТОВ «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare). Протягом 2019-2020 років компанія «Автоспецпром» отримала державних замовлень на 1 млрд грн.

Компанія «Автоспецпром» фігурує в низці кримінальних проваджень щодо неякісної сертифікації автомобілів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання