DOZORRO-NEWS

ДБР замовило поставку 30 комп’ютерів у фігуранта власного розслідування

12.12.2019 07:24

Державне бюро розслідувань планує придбати 30 комп’ютерів у фірми «Техніка для бізнесу», де правоохоронці кілька місяців тому проводили обшуки. Про це повідомляє «Слідства.Інфо» з посилання на ProZorro.

За умовами контракту ДБР витратить майже 1,5 млн грн на купівлю 30 комплектів комп’ютерів, захищених від зовнішнього впливу, які правоохоронці планують використовувати для обробки даних. 

За інформацією журналістів у липні Держбюро відкрило провадження, де фігурує ця фірма. У межах цього провадження Печерський районний суд столиці дозволив правоохоронцям вилучити документацію у «Техніки для бізнесу». У підсумку правоохоронці отримали документи.

Кримінальне провадження стосується розтрати бюджетних коштів службовцями Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку протягом 2017—2019 років. За даними слідства, 19 жовтня 2018 року Держспецзв’язок закупив за 3,3 млн грн обладнання у фірми «Ньютест Україна», яка, своєю чергою, придбала це обладнання у «Техніки для бізнесу» за майже 3 млн грн. Відтак, вважають правоохоронці, державний центр переплатив майже 300 тисяч гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання