DOZORRO-NEWS

Держаудитслужба підтердила масові порушення на закупівлях будівництва амбулаторій на Львівщині

16.04.2019 10:47

Державна аудиторська служба України підтвердила масове порушення тендерного законодавства Управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації допущеним під час закупівель будівництва медичних амбулаторії. Аудитори довели наявність порушень у понад 20 проведених тендерах на загальну суму 216 млн грн, повідомляє офіційний сайт Центру громадського моніторингу та досліджень.

За даними громадських активістів з 40 проведених ОДА тендерів, у 27 переможців торгів вибрали з порушеннями. Основні порушення – невідповідність документів тендерній документації та змова на торгах.Дослідження громадських експертів ЦГМД підтвердили і державні аудитори. Вони провели моніторинг закупівель та зобов’язали замовника усунути виявлені порушення. Зокрема, у своїх висновках вони пишуть про те, що ціла низка підприємств справді не підтвердили наявності працівників та спецтранспорту. Наприклад, ТОВ «Грифон Груп», що отримало п’ять угод на будівництво амбулаторій у Львівській області на суму 43,59 млн та ТОВ «Домус Еліт» – 34,19 млн грн.

«З огляду на встановлені порушення законодавства у сфері закупівель, керуючись статтею 2 та 5 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», Західний офіс Держаудитслужби зобов’язує здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень у встановленому законодавством порядку», – йдеться в одному із висновків ДАСУ.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання