DOZORRO-NEWS

Держаудитслужба звітує про проведений моніторинг майже 4,3 тисяч закупівель

24.06.2019 10:00

Із початку запровадження моніторингу Держаудитслужба охопила контролем майже 4,3 тис. закупівель загальною очікуваною вартістю 40,6 млрд гривень. Вдалося запобігти порушенням шляхом відміни процедур закупівель загальною очікуваною вартістю майже 5,4 млрд грн та більш як на 660 млн грн розірвано договорів, повідомляє «Урядовий портал».

Незважаючи на такі результати посадовці наголошують на важливості вдосконалення механізму контролю. Одним з актуальних питань наразі є покращення функціональних можливостей електронного кабінету. Окремої уваги потребує вдосконалення ризикорієнтованої системи відбору процедур. На сьогодні рішення про початок моніторингу закупівель приймається за однією з п’яти підстав, зокрема, за даними автоматичних індикаторів ризиків або інформації, отриманої від громадських об’єднань. При цьому Закон не передбачає визначення пріоритетності тих чи інших підстав.

За інформацією аудиторів результати моніторингу закупівель, рішення про початок яких було прийнято органом державного фінансового контролю, результативні в майже 94% випадів, а на підставі заяв громадських організаціій та інституцій у 55% випадків.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання