DOZORRO-NEWS

Держкосмос віддав китайцям черговий мільйон доларів на супутникову розвідку

02.07.2020 09:33

Національний центр управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України уклав угоду з корпорацією «China Great Wall Industry Corporation» («CGWIC», Китай) про послуги із надання бортового ресурсу супутника за 26,99 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі ProZorro, інформує видання «Наші гроші».

У вересні 2018 року корпорація виграла підряд Національного центру управління та випробувань космічних засобів щодо послуг із надання бортового ресурсу супутника дистанційного зондування землі надвисокої розрізненості. Чотири супутники SuperView-1 (01-04) мали провести зйомки земної поверхні у зоні дії наземної приймальної станції Центр прийому і обробки спеціальної інформації та контролю навігаційного поля радіусом 2 500 км та поза нею за окремою домовленістю. Вказана зона дії включала значну частину Росії, Європу, Закавказзя, Близький Схід тощо.

Обсяг супутникового ресурсу складав 450 умовних одиниць бортового ресурсу, що означало 450 включень бортової апаратури для зйомки і прямої передачі по радіоканалу одного кадру земної поверхні на наземну приймальну станцію замовника.

Зйомка та отримання одного кадру коштувала $2438, або 68 тисяч гривень. 

У липні 2019 року корпорація без торгів отримала ще 27 мільйонів. Кожен з 1420 замовлених кадрів коштував утричі дешевше – $726, або 19 тисяч гривень. Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції.

Нині ж корпорації замовили ще 1383 кадри за торішньою ціною – $726, або ж близько 20 тисяч гривень. Замовник знову провів переговорну процедуру пославшись на відсутність конкуренції. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання