DOZORRO-NEWS

До кінця поточного року на Львівщині планують реконструювати парк біля Поморянського замку

12.08.2020 09:24

Поморянська селищна рада Золочівського району замовила утримання та реконструкцію парку біля Поморянського замку за 10,15 мільйонів гривень. Відповідний договір підписали з підприємством об’єднання громадян «Центр комплекс», повідомляє видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на ProZorro.

Парк закладений в XIX столітті та є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Згідно з угодою, на його території зроблять освітлення, центральну стежку та другорядні доріжки, облаштують ставок. Тут буде чотири альтанки для відпочинку, десять лавок та смітників.

Підрядник також відремонтує льох, розташований на території парку, а в іншій господарській будівлі облаштує туалет. Саму ж територію парку обгородять. Усі роботи планують завершати до кінця 2020 року.

Парк біля Поморянського замку було створено в англійському стилі. В історичних документах немає опису парку, однак дослідники припускають, що в південній частині відкриті галявини поєднувалися зі загущеними насадженнями, а на півночі – з прорідженими. Східна частина парку мала фруктовий сад та ділянку для вирощування продуктів, тут також був млин. 

Підприємство об’єднання громадян «Центр комплекс» належить Львівській обласній асоціації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України». Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 218 мільйонів гривень.

Єдиним конкурентом переможця на поточних торгах було ТОВ «Еко-Н» з дорожчою на 219 тисяч пропозицією.

 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання