DOZORRO-NEWS

До кінця року Крюківському вагонобудівному заводу планують замовити виготовлення мінімум 70 вагонів

03.08.2020 11:12

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабміну доручив особисто міністру інфраструктури Владиславу Криклію, а також Міністерству фінансів та Міністерству економіки провести необхідні наради і знайти можливість у цьому році замовити у Крюківського вагонобудівного заводу як мінімум 70 вагонів. Про це повідомляє видання УНН.

"Вчора, власне, відбулась перша оплата з графіку оплат за перші 18 вагонів, які виготовлені і вже очікують. Є також два вагони, по яких ми вчора вирішили, як буде продовжуватись робота у юридичній площині. Найближчим часом ми разом з представниками заводу, профільними міністрами, "Укрзалізницею", домовились визначити механізм придбання і запуску ще 70 вагонів», - сказав Денис Шмигаль.

Він також попросив Міністерство економіки розробити стратегічні підходи, що дозволять вітчизняному вагонобудуванню отримати постійні замовлення. "Ми вчора говорили про 3-5-річний план, який дасть змогу підприємствам почувати себе впевнено і розробляти свої виробничі стратегії", - додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада у першому читанні прийняла зміни до чинного законодавства, які закріплюють неціновий критерій «локалізації» у публічних закупівлях. На думку експертів це надасть дискримінаційні преференції для окремих вітчизняних виробників, в тому числі Крюківському вагонобудівному заводу, та може призвести до порушення Україною Угоди про асоціацію з ЄС та Угоди про Державні закупівлі в межах СОТ.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання