DOZORRO-NEWS

Дослідний інститут МВС замовив розробку пристроїв для пошуку та блокування управління квадрокоптерів

08.11.2018 16:45

Державний науково-дослідний інститут Міністерства внутрішніх справ України у серпні-жовтні  уклав з ТОВ «Квертус» дві угоди про науково-дослідні роботи на загальну суму 1,16 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», інформує виданян «Наші гроші».

Так за 670 тисяч гривень виконавець має провести розробку та виготовлення пристрою для моніторингу систем безпілотних повітряних суден у відведеному просторі. Йдеться про експериментальний зразок пристрою для виявлення каналів управління безпілотниками зразка DJI Phantom 4 у різних частотних діапазонах на відстанях до 800 м від джерела радіовипромінювання, тобто від безпілотника чи пульта управління.

Крім того за 491 тисячу гривень буде здійснено розробку та створення мобільного пристрою протидії безпілотним повітряним суднам. Йдеться про дослідний зразок пристрою для убезпечення відведеного повітряного простору шляхом блокування управління серійними безпілотниками, що продаються вільно і призначені для спортивних заходів і розваг з використанням штатного пульта керування. Якщо блокується сигнал управління, безпілотник або падає, або літає, але вже некерований.

Столичний «Квертус» належить Андрію Знайченку з підконтрольної Україні Луганщини. Усього з листопада 2017 року переможець отримав підрядів силовиків на 2,90 млн грн.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Конус» Вадима і Дмитра Кульбачних, причому на торгах конкуренти навіть не намагались знизити початкову пропозицію.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання