DOZORRO-NEWS

DOZORRO створили інструмент для аналізу «антикоронавірусних закупівель»

09.07.2020 13:11

З моменту запровадження в Україні карантину та, як наслідок, створення окремої процедури для «антикоронавірусних закупівель», замовники провели майже 40 тисяч закупівель для боротьби з COVID-19. При цьому вартість укладених за ними договорів становить понад 4,5 мільярди гривень. Витрати колосальні, і щоб їх проаналізувати необхідно чимало часу. Саме тому, команда DOZORRO у співпраці з «Українською правдою» створили новий інструмент — Закупівлі Prozorro COVID-19, повідомляє TI Ukraine.

«Це інтерактивний інструмент аналітики, який збирає, візуалізує і допомагає обробляти дані про публічні закупівлі для боротьби з COVID-19. За допомогою нього можна досліджувати закупівлі за різними параметрами: географією, у різні проміжки часу, за певними групами товарів і навіть за конкретним замовником (покупцем) або постачальником (продавцем)», - розповідає директор програми інноваційних проєктів Іван Лахтіонов. 

Розробники сподіваються, що інструмент стане в пригоді не лише журналістам та закупівельникам, а й небайдужим громадянам, які зможуть за декілька  кліків знайти необхідну їм інформацію.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання