DOZORRO-NEWS

ДП «Прозорро» відзвітувало про результати роботи у 2020 році

06.04.2021 10:29

Держпідприємство «Прозорро» наприкінці минулого тижня презентувало звіт за результатами власної роботи за минулий рік. Так, у 2020 році завдяки тендерам на Prozorro Україна змогла заощадити понад 55,9 мільярдівгривень. Це на 62% більше, ніж роком раніше. Загалом за 5 років існування система заощадила 150 мільярдів гривень державному бюджету, інформує пресслужба ДП.

“Протягом 2020 року ми створили правову базу для запуску в електронній системі багатьох нових механізмів, передбачених новою редакцією Закону України “Про публічні закупівлі“. Серед них електронні каталоги, плата за оскарження через систему онлайн, життєвий цикл та інші інструменти, що покликані зробити публічні закупівлі більш привабливими для ринку та надати покращений сервіс у сфері”, – зазначила Лілія Лахтіонова, директора департаменту публічних закупівель.

Серед основних досягнень: реалізація оновленої версії Закону, запуск електронної тендерної документації, розвиток електронного каталогу Prozorro Market, впровадження електронного документообігу. Так, завдяки оновленому Закону бізнес отримав можливість  виправляти помилки у своїх пропозиціях протягом 24 годин, посилив відповідальність за грубі порушення законодавства, а також дав можливість проводити закупівлі у електронних каталогах.

“У 2021 році ми реалізуємо онлайн-інструмент для тестування уповноважених осіб та створимо бази уповноважених осіб у системі. Також плануємо електронізувати подачу скарг в Антимонопольний комітет України, продовжити розвиток електронної тендерної документації та збільшити обсяг закупівель через Prozorro Market до 500 млн грн”, – підсумував генеральний директор ДП “Прозорро” Василь Задворний.

Ознайомитися зі звітом можна за посиланням: http://bit.ly/2020prozorro 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання