DOZORRO-NEWS

ДУ «Національний антарктичний науковий центр» без торгів віддав понад 39 мільйонів за організацію і проведення експедиції до Антарктиди

21.03.2017 13:46

ДУ «Національний антарктичний науковий центр» без торгів віддав понад 39 мільйонів за організацію і проведення експедиції до Антарктиди

За результатами переговорної процедури закупівлі ДУ Національний антарктичний науковий центр Національної академії наук України 17 березня уклав угоду вартістю 39,20 млн грн. з ТОВ «Інтерпромфлот». Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на інформацію щодо закупівлі в системі «ProZorro».  

Згідно умов договору компанія зобов’язується надати послуги з підготовки та проведення XXIІ Антарктичної експедиції, а саме доставити на станцію Академік Вернадський (о. Галіндез) паливно-мастильні та будівельні матеріали, запчастин, обладнання та ін..

Крім того до обов’язків ТОВ «Інтерпромфлот», по даному договору, належить доправлення учених кораблем до та з Антарктиди, а також замовлення авіаквитків для учасників цієї та минулої експедицій, членів наукових загонів і супроводжуючого до найближчого аеропорту відносно порту відправлення. Строк надання послуг – до 20 травня. Як зазанчають журналісти видання – специфікація та кошторис по даній закупівлі опубліковані не були.

Закупівлю провели за переговорною процедурою через нагальну потребу в умовах надзвичайної ситуації. До цього, однак, торги вже двічі відміняли через відхилення всіх учасників.  

Зазначимо, що кіпрська фірма «Bomelevia Inтestments Limited» оскаржила закупівлю в АМКУ, аргументувавши це тим, що на попередніх торгах вона листом пропонувала замовнику ціну, що на 12 мільйонів гривень нижча за обумовлену з ТОВ «Інтерпромфлот». Скаргу, однак, залишили без розгляду, оскільки при тому, що документ було підписано директором фірми Мариною Кузнецовою,  оплатила її інша особа – Сергій Анатолійович Терещук.

Журналісти «Наших грошей» зауважують -  у тендерній пропозиції ТОВ «Інтерпромфлот» вказані три судна: транспортний рефрижератор «Vectis Osprey», а також риболовні «Море Співдружності» і «Полюс-1». При цьому ще у  грудні 2016 р. директор НАНЦ Валерій Литвинов заявляв, що участь в експедиції «Моря Содружества» активно лобіюється. І це при тому, що судно завелике і не підходить для транспортно-розвантажувальних операцій біля Галіндезу, особливо для перекачки палива. Крім того, воно не має свідоцтва на пасажирські перевезення.

У 2015–2016 роках аналогічні тендери на загальну суму 64,07 млн. грн. вигравала вже знайома нам кіпрська «Bomelevia Investments Limited».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання