DOZORRO-NEWS

Два тернопільських підприємця потрапили в «бан» АМКУ через узгоджені дії на закупівлі щебеню

21.05.2019 09:15

Адміністративна колегія Тернопільського обласного тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала підприємців Анатолія Ящука та Володимира Цебрія на 26,7 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі щебеню Лановецькою міською радою за 1,1 млн грн, інформує видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на рішення АМКУ.

Про змову учасників журналісти писали ще в червні 2018 року. Тоді в закупівлі змагалися підприємці Володимир Цебрій та Анатолій Ящук, з яким замовник підписав договір.

В обох учасників торгів були однаково оформлені документи, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад, довідка про відсутність судимості. Окрім цього, конкуренти завантажили однаково складені відомості про підприємців. Усі документи містили аналогічний текст, а також аналогічні помилки.

За результатом написаного матеріалу експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» надіслали звернення до АМКУ в результаті якого адмінколегія оштрафувала підприємця Анатолія Ящука на 16,2 тис. грн, а Володимира Цебрія – на 10,5 тис. грн. Тепер ФОПи не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання