DOZORRO-NEWS

Дві кропивницькі фірми потрапили до «чорного списку» АМКУ

18.07.2018 17:41

Адміністративна колегія Кіроворадського територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала дві кропивницькі фірми, ТОВ «Теплогазбуд-К» та ТОВ «Термо-С», за порушення законодавства про захист економічної конкуренціїі, інформує Центр медіарозслідувань «Прозоро». 

Згідно опублікувованого  рішення підприємства не лише використовували під час завантаження тендерної документації одну IP-адресу (94.179.66.98), але й відзначились однаковими по стилю і формленню документами. Крім того звернула увагу адмінколегія АМКУ й на довідку ТОВ «Термо-С» про відсутність заборгованості по сплаті податків та зборів в якій підприємство вписало не себе, а конкурента – ТОВ «Теплогазбуд-К».

Незважаючи на невизнання своєї вини представниками підприємств, дії ТОВ «Термо-С» та ТОВ «Теплогазбуд-К» було визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. Як результат - по 68 тисяч гривень штрафу на кожну з фірм та трирічна заборона на участь у відкритих торах.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання