DOZORRO-NEWS

Двомільйонну поставку лиж для олімпійців розіграли пов'язані фірми

12.12.2018 16:54

«Державний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту» за результатами відкритих торгів 3 грудня уклав дві угоди з ТОВ «Євро Континет» на закупівлю гірських лиж та іншого спорядження. Загальна вартість замовлення за двома лотами склала 2,54 мільйони гривень. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель ProZorro, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

За 2,54 млн грн у ТОВ «Євро Континет» куплять 18 пар гірських лиж марки Rossignol Hero Athelete Fis SL за 24,4 тис. грн за пару, 62 пари Rossignol Hero Athelete Fis GS по 23,5 тис. грн та по 20 пар гірськолижних черевиків, кріплень та шоломів.

Крім переможця, участь у торгах взяла лише компанія ТОВ «Еріціус» із пропозиціями на 2 тис. грн та на 270 грн дорожчими відповідно.

Видання зауважує, аналіз документів, які компанії подали на торги, свідчить про їх пов’язаність. Зокрема, вони однаково оформили низку довідок, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад, про працівників чи обладнання. Крім того «Євро Континет» та «Еріціус» продемонстрували, що обидві мають доступ до документів ТОВ «ПБС», яке контролює екс-директор ТК «Буковель» народний депутат Олександр Шевченко. Вони надали гарантійні листи, в яких позмінювали назви фірм лише в «шапці» документу, а в тексті залишили «товариство з обмеженою відповідальністю «ПБС».

При цьому, у варіанті листа від «Еріціусу», вирішили не перейматися подвійними правками і залишили назву компанії «Євро Континент» та прізвище її директора Романа Гнатика.

Пов’язаними виявились також і директори фірм – Роман Гнатик (директор та власник «Євро Континенту» та Анатолій Попович (директор «Еріціусу»), які не лише товаришують у соцмережі Facebook, але є мають спільні бізнес-інтереси – Попович керує також фірмою «Андерлайн», яка належить родині бізнес-партнера Гнатика Андрія Пономарьова.

Контактний телефон ТОВ «Еріціус» (0995154970) співпадає з номером ще однієї компанії: ТОВ «Даталас», власником і директором якої є Віталій Попович, брат директора «Еріціусу» Анатолія Поповича.

Замовник, Державний центр олімпійської підготовки, створений лише сім місяців тому на базі курорту «Буковель» в селі Поляниця (Івано-Франківська область), після відповідного рішення Кабміну від 15 листопада 2017 року.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання