DOZORRO-NEWS

Екологи КМДА замовили дороговартісну систему моніторингу довкілля

11.08.2020 11:37

Управління екології та природних ресурсів КМДА за результатами тендеру замовило ТОВ «Енвімонітор» систему програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля за 39,74 мільйонів гривень.  За цю суму переможець торгів до кінця 2020 року створить систему яка представляє собою сукупність спеціалізованого обладнання та програмного забезпечення для досліджень з метою оцінки стану навколишнього середовища Києва, повідомляє видання «Наші гроші».

Виробниками обладнання, що буде застосовувати для моніторингу є «ENVItech» (Словаччина), «Ecotech» (Австралія), «Horiba» (Японія), «FAI Instruments» (Італія), «Gasera» (Фінляндія), «Chromatotec» (Франція) та «Vaisala» (Фінляндія).

Наразі ДАСУ перевіряє закупівлю на підставі виявлених нею ознак порушення законодавства.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «Агентство цифрових інновацій» директора Максима Сіліча з Київщини та Аліни Пивовар із Кіровоградщини. Суперник від створення в 2019 році отримав підрядів Карпівської сільради і КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Криворізької міськради на Дніпропетровщині на суму 625 тисяч гривень.

Засновниками створеного в 2018 році столичного «Енвімонітору» є директор Вадим Ткач із Києва і дві словацькі компанії: вищезгадана «ENVItech» і «Eko-Term Servis». За даними словацького реєстру, власниками «ENVItech» є інженери Владімір Адамец, Зденєк Грепл, Карол Грдіна і Радослав Бернат, а власником «Eko-Term Servis» – інженер Ігнац Кожей.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання