DOZORRO-NEWS

Фігурант двох кримінальних проваджень поставлятиме вантажівки Держприкордонслужбі

02.07.2020 09:30

Адміністрація державної прикордонної служби закупить 10 вантажних автомобілів за 12,89 мільйонів гривень. Переможець у тендері, який було проведено за переговорною процедурою для потреб оборони, компанія «Спец-Ком-Сервіс», що фігурує в щонайменше двох кримінальних провадженнях. Повідомлення про намір укласти договір із вказаною компанією вже опубліковано в системі ProZorro, повідомляє «Слідство.Інфо».

За умовами майбутнього контракту «Спец-Ком-Сервіс» має до грудня цього року поставити прикордонникам 10 вантажних автомобілів для перевезення щонайменше 17 людей із запасними колесами, автомобільними аптечками та вогнегасниками.

Єдиним конкурентом «Спец-Ком-Сервісу» був «Виробничий комплекс «Автотранспортник», який запропонував поставити товар дешевше на понад 1,5 мільйона гривень. Однак цю пропозицію було відхилено оскільки фірма не надала сертифікати якості пропонованих автівок.

Переможець торгів Компанія «Спец-Ком-Сервіс» зареєстрована в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Засновниками фірми є Михайло Городових із Черкащини і директор Сергій Калюш із Вишневого.

У 2016 році прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадовців Нацгвардії, які нібито сприяли перемогам «Спец-Ком-Сервісу» на торгах щодо закупівлі техніки. За версією слідства, компанія могла виплачувати хабарі посадовцям Нацгвардії за обрання їх переможцями. 

Також фірма фігурує в ще одному кримінальному провадженні від 2016 року щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За версією податкової поліції, «Спец-Ком-Сервіс» була однією з компаній, через яку низка підприємств ухилялася від сплати податків, створюючи фальшивий податковий кредит. Правоохоронці визначали цю компанію як таку, що має «ознаки фіктивності».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання