DOZORRO-NEWS

Фірма дружини екснардепа-«регіонала» будуватиме на Київщині новий навчальний заклад на 180 учнів

26.02.2021 10:30

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ «Трест КМБ-3» будівництво дитячого садка-школи у селі Бобриця Києво-Святошинського району за 106,58 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі Prozorro, інформує видання «Наші гроші».

До кінця 2022 року по вулиці Шкільна, 6 збудують дитсадок-школу І ступеня на 180 учнів, а також влаштують зовнішні інженерні мережі та благоустроять і озеленять територію. Отже, будівництво коштуватиме 592 тисяч гривень за учнівське місце. Мінрегіон у жовтні 2018 року встановив опосередковану вартість будівництва дитсадків на рівні 133 тисяч гривень за місце, а шкіл – на рівні 105 тисяч гривень. Це вп’ятеро дешевше, але відтоді минуло більше двох років, а опосередкована вартість будівництва соціальних об’єктів не оновлювалась.

Зараз ДАСУ перевіряє цю закупівлю на предмет того, яким чином замовник визначив технічні та якісні характеристики, розмір бюджетного призначення і очікувану ціну.

ТОВ «Фенікс Леко» запропонувало на 6% нижчу ціну. Але воно не наклало на тендерну пропозицію електронний цифровий підпис або кваліфікований електронний підпис, а також не надало лист-пояснення щодо причин цього. Тому замовник його відхилив.

Засновником столичної «Трест КМБ-3» на чолі з Павлом Гаврилюком є АТ «ЗНВКІФ «Ю.Ді.Джи.» Ольги Борт. Це дружина екснардепа від Партії регіонів Віталія Борта, чиї фірми брали участь у виведенні з держвласності землі для Межигір’я Януковича.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання