DOZORRO-NEWS

Фірма, керівника якої судять за привласнення бюджетних коштів, відреставрує садибу Котляревського

24.09.2020 08:52

Управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому уклало договір на реставрацію садиби письменника І.П. Котляревського, що на Соборному майдані, 3, у Полтаві. Вартість робіт після проведення відкритих торгів склала 1,83 мільйонів гривень. Виконуватиме їх місцеве ТОВ «Будімперія 2017», інформує «Полтавщина» з посиланням на ProZorro.

Реставрацію садиби місто запланувало ще чотири роки тому. У липні 2016-го управління культури замовило ТОВ «НДПВІ «Полтавагропроект» проект реставраційних робіт — за 300 тисяч гривень. На початку минулого року «Полтаваагропроект» відкоригував проектно-кошторисну документацію й у серпні 2020-го був оголошений відповідний тендер.

На конкурс заявилися дві компанії: ТОВ «Будімперія 2017» з пропозицією 1,83 мільйонів та ТОВ «НВП «Інноватив Буд», яке готове було виконати замовлення за 1,92 мільйонів гривень.

Жоден з них не став торгуватися та знижувати первинні пропозиції. Тому договір уклали із тим, хто одразу запропонував менше — ТОВ «Будімперія 2017».

Ця компанія відома тим, що отримала перше замовлення за три дні після реєстрації. Її керівника Олексія Лисенка судять за привласнення бюджету з ремонту даху ПТУ у Миргороді, але він продовжує отримувати замовлення — переважно, від управління капбудівництва.

За умовами контракту, підрядник має виконати роботи до кінця червня наступного року та надати 10-річну гарантію. Виділена сума передбачає реставрацію покрівлі садиби, яка є пам’яткою історії національного значення. Оновлений дах матиме кілька типів утеплення та звукоізоляції, на ньому встановлять блискавкозахист і блискавкоуловлювачі.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання